Mark Doornbos

Mark Doornbos

Hoi allemaal! Mijn naam is Mark Doornbos, 38 jaar en woonachtig in het noordelijke Haren. Sinds enkele jaren ben ik een officiële fantasyschrijver bij uitgeverij Zilverbron, waarbij ik inmiddels al een complete serie van vier boeken heb uitgegeven. Deze serie, de Kronieken van Cromrak, beschrijft de avonturen van de ork Cromrak op zijn reizen door de wonderbaarlijke wereld Rhove. Traditionele fantasy met een vleugje humor.

Een klein beetje achtergrond over mijzelf en mijn besluit om fantasyschrijver te worden.

Vanaf mijn vroege leven was ik al geïnteresseerd in fantasy. Zo begon het allemaal met het lezen van de Lord of the Rings boeken (bij wie niet) en het veelvuldig spelen van allerlei soorten fantasyspellen (kaartspel, bordspel, PC-games). Daarnaast zijn enkele fantasierijke films en series ook heel erg van invloed geweest op mijn ontwikkeling tot schrijver. Zo miste ik bijvoorbeeld geen aflevering van Ducktales (woo-hoo).

Tijdens mijn studie Biologie begon ik ook een op Warhammer gebaseerd miniatuurspel te spelen genaamd Mage Knight. Voor mijn spelersgroep begon ik op den duur korte verhalen te schrijven over onze speelcampagnes. Een aantal hiervan werden tevens gepubliceerd in een lokaal blaadje. Hierdoor groeide mijn interesse voor het schrijven van een eigen verhaal, waarmee ik begon aan het einde van mijn studie. Ik koos hiervoor voor een ork als hoofdpersonage omdat orks vaak heel eendimensionaal werden neergezet als ‘the bad guys’, terwijl er toch wel meer over dit klassieke fantasywezen te vertellen moest zijn. Zo begon ik te schrijven aan een boek, dat inmiddels dus veranderd is in een heuse, uitgegeven serie.

A dream come true! Naast schrijven vind ik het ook erg leuk om verhalen van anderen te reviewen, van ervaren schrijvers maar ook van aanstormend talent. Vaak zitten daar toch wel pareltjes van verhalen tussen. Om deze reden besloot ik vorig jaar aan te sluiten bij Waterloper, wat mij uiteindelijk heel goed bevallen is. Ik ben ook dit jaar zeer benieuwd naar jullie verhalen en ik hoop dat jullie mij hiermee prettig gaan verrassen!

Website van Mark DoornbosFacebook van Mark Doornbos