Inge Pietjouw

Inge Pietjouw

 

 

Hoi allemaal! Ik ben Inge Pietjouw, 37 jaar oud, en ik woon samen met mijn man en onze drie harige kinderen (katten dus) in de buurt van Rotterdam. Misschien kennen jullie mij van mijn drie Viking-boeken (Droomwandelaar -Aurora, Droomwandelaar – Wolvenvuur en Valkyrja) die zijn verschenen bij uitgeverij Zilverspoor.

Lekker cliché, maar mijn grootste passies in het leven zijn zonder twijfel schrijven en lezen! Al sinds ik me kan herinneren, zat ik met mijn neus in de boeken en schreef ik verhalen. Eigenlijk volgde vanaf daar een logisch pad. Ik schreef voor de schoolkrant, ging Communicatie- en Informatiewetenschappen studeren aan de Universiteit Utrecht en mijn eerste betaalde baan was als redacteur voor het jeugdtijdschrift Tina. Daarna werkte ik als redacteur en eindredacteur voor verschillende organisaties. Van Artsen zonder Grenzen tot de Rijksoverheid. Ook schreef ik in opdracht van een grote uitgeverij mijn eerste twee romans. Daarnaast ben ik redacteur voor de uitgeverijen Zilverbron en Zilverspoor, waardoor ik veel verhalen tot bloei zag komen.
    In 2017 kwam mijn grootste droom uit: ik publiceerde mijn eerste fantasyboek! Het Droomwandelaar-tweeluik was geboren, een historisch fantasyverhaal met stevige invloeden uit de Noorse mythologie. Afgelopen jaar, midden in de coronacrisis, kwam mijn laatste boek Valkyrja uit. Op dit moment zit een nieuw Viking-verhaal te borrelen in mijn hoofd en dat boek zal ergens in 2023 het levenslicht zien. In mijn tienerjaren ontwikkelde zich mijn grote liefde voor fantasy. De boeken van onder andere Tolkien, Raymond Feist, Marion Bradley, Robert Jordan en Terry Pratchett verslond ik simpelweg. Die liefde voor het fantastische genre is altijd gebleven. Als ik niet zelf schrijf, dan lees ik.
    Toen Roos mij benaderde om als jurylid mee te doen aan de Waterloper-schrijfwedstrijd hoefde ik nog geen seconde na te denken. Ik voel me vereerd om straks al die prachtige inzendingen te gaan lezen en jureren. Als (eind)redacteur heb ik veel schrijvers en verhalen voorbij zien komen en hopelijk hier en daar ook een beetje beter gemaakt. Van mij kun je verwachten dat ik zeg wat ik denk maar ook dat ik altijd het beste in ieder verhaal zal zien. Ik hoop dat jullie genieten van het schrijven en straks met een leerzaam juryrapport verder gaan met het mooiste vak dat er is!