Anna Lopez

Anna Lopez

 

Anna López Dekker (1970) leeft al sinds haar jongste jaren in meerdere werelden. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Cubaanse vader en is in Barcelona opgegroeid; een mooie mix van culturen. Daarnaast heeft ze allerlei werelden in haar hoofd, die ze altijd heeft willen delen via verhalen.

In haar dagelijkse leven staat Anna voor de klas. Ze probeert tieners de Spaanse taal bij te brengen en meestal lukt het. Afgezien van alle administratieve onzin er omheen vindt ze het nog steeds prachtig om met die leeftijdsgroep te werken. Ze geniet van de gedachtekronkels van haar leerlingen, van de tienerhumor, maar vooral van het zien van hun ontwikkeling. Ze zijn dan ook een constante bron van inspiratie voor haar, en de reden dat ze hen als doelgroep heeft gekozen.

Anna is gefascineerd door mensen en waarom ze doen wat ze doen. Fantasy is voor haar de perfecte manier om de menselijke natuur te onderzoeken. In een verzonnen wereld, met andere regels dan de onze, kun je namelijk geheel nieuwe situaties scheppen om te kijken hoe je personages reageren. Bovendien is ze altijd al bezig geweest met de vraag Wat als…?

Bij het lezen van verhalen (lang en kort) vindt Anna het heel belangrijk dat de personages goed uitgewerkt zijn en dat hun beweegredenen en handelswijze met hun karakter en achtergrond kloppen. Ook let ze op het taalgebruik, vooral of zinnen goed lopen en of woorden niet teveel herhaald worden.

Je kunt Anna’s boeken volgen via:

Facebookpagina ExLibrisAnna    Instagram: @annasfantasyworlds